Çerez Politikamız

Bu sayfada yer alan çerez politikamız AB Genel Veri Koruma Direktifi’ne ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak hazırlanmış olup bizim Gizlilik ve Kişisel Verileri Koruma Politikamızın uzantısı niteliğindedir. Asya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı; size, kişisel verilerinize ve kanunlara saygılı olup, bunun için en azami özeni gösterir.

Çerez Politikamız hakkında

Bu Çerez Politikasını, Çerezlerin ne olduğunu, nasıl kullandığımızı, kullandığımız çerez türlerini, çerezleri kullanarak topladığımız bilgileri ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığını ve çerez tercihlerinin nasıl kontrol edileceğini anlamak için okumalısınız. Kişisel verilerinizi nasıl kullandığımız, sakladığımız ve koruduğumuz hakkında daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamıza bakın.

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Eğer giriş sayfasımızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Neden çerezlere izin vermeliyim?

Çerezlerin içerdiği bilgiler tarafınıza sunulan hizmetleri geliştirmek için kullanılır, örneğin:

  • bir servisin cihazınızı tanımasını etkinleştirmeniz durumunda bir oturum sırasında aynı bilgileri defalarca vermek zorunda kalmazsınız örneğin, bir web formunun ya da web anketinin doldurulması
  • WhatsApp iletişim butonumuzun çalışmasının desteklenmesi
  • video oynatıcının düzgün şekilde fonksiyon göstermesine izin verilmesi
  • servisleri ne kadar kişinin kullandığının ölçülmesi, bu servislerin etkinleştirilerek kullanımlarının kolay hale getirilmesi ve hızlı şekilde sunulmaya devam edilmesi için yeterli kapasite olmasının sağlanması, anonim verilerin analiz edilerek insanların çevrim içi hizmetlerimizin farklı açılarıyla nasıl etkileşimde olduklarını anlamamızı sağlaması ve bu hizmetleri nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi anlamamıza yardımcı olması

Kabul etmemem durumunda ne olur?

Çerezleri kabul etmemeye karar vermeniz durumunda, bu web sitesinin belirli özellikleri görüntülenemeyebilir ya da doğru çalışmayabilir. Bu da web sitemizde yapacaklarınızı sınırlar ve tasarım ve kullanıcı deneyimi üzerinde etkiye sahip olabilir.

Etkilenmesi muhtemel özellikler arasında şunlar bulunur:

  • WhatsApp iletişim butonumuzun çalışmamasına
  • web sitesinin kişiselleştirilmiş şekilde deneyimlenememesi
  • video izlenmesi
  • bu sayfanın sosyal ağlarda beğenilmesi ya da paylaşılması
  • gömülü içeriğin görüntülenmesi

Çerez (Cookie) Nedir ve Neden kullanıyoruz?

Günümüzde neredeyse her web sitesi çerez kullanmaktadır. Çerezler, küçük bilgileri saklamak için kullanılan küçük metin dosyalarıdır. Web sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Bu çerezler, web sitesinin düzgün çalışmasını sağlamamıza, web sitesini daha güvenli hale getirmemize, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmamıza ve web sitesinin nasıl performans gösterdiğini anlamamıza ve neyin işe yaradığını ve nerede iyileştirilmesi gerektiğini analiz etmemize yardımcı olur. Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için, çoğu internet sitesi gibi biz de çerezler kullanıyoruz. Örnek vermek gerekirse sitemizi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, web sitemiz, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve ziyaretlerinizin çok daha kullanıcı dostu ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunulmasını sağlar.

Çerezleri nasıl kullanıyoruz?

Web sitemiz, çevrimiçi hizmetlerin çoğu gibi,  çerezleri birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler olarak çeşitli amaçlarla kullanır. Birinci taraf çerezler, web sitesinin doğru şekilde çalışması için çoğunlukla gereklidir ve kişisel olarak tanımlanabilir verilerinizi toplamaz.

Web sitemizde kullanılan üçüncü taraf çerezler, temel olarak web sitesinin nasıl performans gösterdiğini, web sitemizle nasıl etkileşime girdiğinizi, hizmetlerimizi güvende tutan, sonuç olarak size daha iyi ve iyileştirilmiş bir içerik sağlamak için kullanılır. Kullanıcı deneyiminizi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimlerinizi hızlandırmamıza yardımcı olur.

Ayrıca, web sitesinde bulunan üçüncü taraflara ait linkler, ait oldukları üçüncü tarafın gizlilik politikalarına tabi olmakla birlikte, gizlilik uygulamalarına ait sorumluluk Asya TMGD’ye ait olmamaktadır ve bu bağlamda ilgili link kapsamındaki site ziyaret edildiğinde siteye ait gizlilik politikasının okunması önerilmektedir.

Çerez Türleri

Ana kullanım amacı kullanıcılara kolaylık sağlamak olan çerezler, temel olarak 4 ana grupta toplanmaktadır:

Oturum Çerezleri: Internet sayfaları arasında bilgi taşınması ve kullanıcı tarafından girilen bilgilerin sistemsel olarak hatırlanması gibi çeşitli özelliklerden faydalanmaya olanak sağlayan çerezlerdir ve internet sitesine ait fonksiyonların düzgün bir şekilde işleyebilmesi için gereklidir.
Performans Çerezleri: Sayfaların ziyaret edilme frekansı, olası hata iletileri, kullanıcıların ilgili sayfada harcadıkları toplam zaman ile birlikte siteyi kullanım desenleri konularında bilgi toplayan çerezlerdir ve internet sitesinin performansını arttırma amacıyla kullanılmaktadır.
Fonksiyonel Çerezler: Kullanıcıya kolaylık sağlanması amacıyla önceden seçili olan seçeneklerin hatırlatılmasını sağlayan çerezlerdir ve internet sitesi kapsamında kullanıcılara gelişmiş Internet özellikleri sağlanmasını hedeflemektedir.
Reklam Ve Üçüncü Taraf Çerezleri: Üçüncü parti tedarikçilere ait çerezlerdir ve internet sitesindeki bazı fonksiyonların kullanımına ve reklam takibinin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Ne tür çerezler kullanıyoruz?

Önemli: Sitemizin tüm işlevlerini deneyimlemek için bazı çerezler gereklidir. Kullanıcı oturumlarını sürdürmemize ve güvenlik tehditlerini önlememize izin veriyorlar. Herhangi bir kişisel bilgi toplamaz veya saklamaz. Örneğin, bu çerezler hesabınıza giriş yapmanıza ve sepetinize ürün eklemenize ve güvenli bir şekilde ödeme yapmanıza olanak tanır.

İstatistikler: Bu çerezler, web sitesini ziyaret edenlerin sayısı, benzersiz ziyaretçilerin sayısı, web sitesinin hangi sayfalarının ziyaret edildiği, ziyaretin kaynağı vb. Gibi bilgileri depolar. Bu veriler, web sitesinin ne kadar iyi performans gösterdiğini ve iyileştirilmesi gereken bir yer.

İşlevsel: Bunlar, web sitemizde bazı temel olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler, video gibi içerikleri gömmeyi veya web sitesinde sosyal medya platformlarında içerik paylaşmayı içerir.

Tercihler: Bu çerezler, ayarlarınızı ve dil tercihleri ​​gibi göz atma tercihlerinizi saklamamıza yardımcı olur;

Aşağıdaki liste web sitemizde kullanılan çerezleri detaylandırmaktadır.

CookieTypeDurationDescription
_lscache_varyoturumoturum süresinceBir kullanıcı web sitesine giriş yapmış olmasıyla beraber web sitesinin doğru sürümünü görüntülemesi için kullanılır.
cookielawinfo-checkbox-necessaryKalıcı11 ayBu çerez GDPR Cookie Onay eklentisi tarafından ayarlanır. Bu çerezin amacı, kullanıcının ‘Necessary'(gerekli değil) kategorisi altında çerezlerin kullanılmasına izin verilip verilmediğini kontrol etmektir.
cookielawinfo-checkbox-non-necessaryKalıcı11 ayBu çerez GDPR Cookie Onay eklentisi tarafından ayarlanır. Bu çerezin amacı, kullanıcının ‘Non-necessary'(gerekli değil) kategorisi altında çerezlerin kullanılmasına izin verilip verilmediğini kontrol etmektir.
viewed_cookie_policyFonsiyonel1 yılGDPR Cookie ile ayarlanır.Çerez onayı için bir mesaj gösterilmişse saklamak için.
wh-widget-cookie3. taraf2 günWahtsapp iletişim hattının kullanılması için gereken çerezdir.
wordpress_logged_in_{hash}OturumOturum SüresinceKullanıcının oturumunu hatırlayan çerezdir.
wp-settings-{user_id}oturum1 yılBir kullanıcının wp-admin yapılandırmasına devam etmek için kullanılır.
wp-settings-time-{user}session1 YılWp-settings-{user} ayarının yapıldığı saati tutan çerezdir.

Çerezlerin Kullanım Amaçları

ornekalanadi.com tarafından kullanılmakta olan çerezlere ait kullanım amaçları aşağıdaki gibidir:
Güvenlik amaçlı kullanımlar: ornekalanadi.com, sistemlerinin idaresi ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, bu sitedeki fonksiyonlardan yararlanmayı sağlayan veyahut düzensiz davranışları tespit eden çerezler kullanabilmektedir.
İşlevselliğe yönelik kullanımlar: ornekalanadi.com, sistemlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve kullanıcı özelinde kullanım özellikleri sağlamak amacıyla, kullanıcıların bilgilerini ve geçmiş seçimlerini hatırlatan çerezler kullanabilmektedir.
Performansa yönelik kullanımlar: ornekalanadi.com, sistemlerinin performansının artırılması ve ölçülmesi amacıyla, gönderilen iletilerle olan etkileşimi ve kullanıcı davranışlarını değerlendiren ve analiz eden çerezler kullanabilmektedir.

Reklam Amaçlı Çerez Kullanımımız Yoktur.

asyatmgd.com, reklam sistemi KULLANMAMAKTADIR. Web sitemizi ziyaret ettiğiniz zamanlarda üçüncü taraf çerezleri yaptığınız işlemden dolayı (mesela paylaşım yaparken kullandığınız paylaş butonu ile aktifleşen ilgili sosyal medya’nın çerezleri) aktif edebilirsiniz. Söz konusu şirketler, bu siteye ve diğer web sitelerine yaptığınız ziyaretlerden elde ettikleri (adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız dışındaki) bilgileri ilginizi çekecek ürün ve hizmetlerin reklamını size göstermek için kullanabilir. Bu uygulama hakkında bilgi edinmek için ve söz konusu bilgilerin bu şirketler tarafından kullanılmasını engellemek üzere seçeneklerinizin neler olduğunu öğrenmek ve daha fazla bilgi için NAI Network Advertising Initlative sitesinden yararlanabilirsiniz.

Çerezleri Kontrol Etme ve Silme

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Birçok tarayıcı çerezleri kontrol edebilmeniz için size çerezleri kabul etme veya reddetme, yalnızca belirli türdeki çerezleri kabul etme ya da bir web sitesi cihazınıza çerez depolamayı talep ettiğinde tarayıcı tarafından uyarılma seçeneği sunar. Aynı zamanda daha önce tarayıcınıza kaydedilmiş çerezlerin silinmesi de mümkündür. Çerezleri kontrol edilmesine veya silinmesine ilişkin işlemler kullandığınız tarayıcıya göre değişebilmektedir.

Tercihlerinizi daha sonra göz atma oturumunuzda değiştirmeye karar verirseniz, ekranınızdaki “Gizlilik ve Çerez Politikası” sekmesini tıklayabilirsiniz. Bu, tercihlerinizi değiştirmenizi veya onayınızı tamamen geri almanızı sağlayan rıza bildirimini tekrar görüntüler.

Onayınız bu site için geçerlidir: asyatmgd.com

Bu politikanın en son güncellendiği tarih: 13/01/2020

BAŞA DÖN